Proiecte

Proiectul Let’s Get Green!”, proiect organizat de Let’s Do It, Romania! în parteneriat cu Kaufland România si GreenPoint Management.

520 de școli vor participa în cursa pentru un viitor verde „Let’s Get Green!”

Proiectul are acoperire națională, din fiecare județ vor participa școli și licee atât din mediul rural, cât și din mediul urban. Acestea se vor întrece într-o competiție națională dedicată voluntariatului și protecției mediului, marele premiu fiind o transformare completă a școlii caștigătoare, în valoare de 15000 euro.  Școlile vor realiza activități de instruire a profesorilor, elevilor și de responsabilizare a parinților. Mai exact, aceștia vor învăța ce înseamnă colectarea deșeurilor și protecția mediului, cum se colectează deșeurile acasă pentru a le aduce la reciclare. De asemenea, pentru a obține punctaje suplimentare, școlile vor realiza activități de voluntariat în comunitate.

Campania își propune să atragă atenția asupra importanței implicării active a populației în procesul de colectare selectivă a deșeurilor și reciclarea acestora. Această colaborare se va materializa prin realizarea unui ghid de bune practici dedicat profesorilor, elevilor și părinților acestora, precum și punerea lui în practică de către comunitățile participante în cadrul proiectului “Let’s Get Green!.

“Misiunea noastră începe prin creșterea nivelului de conștientizare în rândul populației tinere, pentru a asigura sustenabilitate pe termen lung. În acest sens, am decis să ne alăturăm echipei Let’s Do It, Romania! și să-i susținem într-unul dintre cele mai ambițioase proiecte de informare și educare a elevilor la nivel național, proiectul Let’s Get Green!.“ a declarat Adela Lazar, General Manager Greenpoint.

Green Academy – constă în promovarea implementării Buying Green! Handbook (Achizițiile verzi) în instituțiile publice, școli și universități, pentru creșterea gradului de reciclare și susținerea premiselor economiei circulare, în conformitate cu bunele practici recomandate de către Comisia Europeană în domeniul protecției mediului.

Green Village – Proiect de colectare selectivă în mediul rural care constă în finanțarea implementării sistemului Pay as you throw, unde cetățenii își vor putea reduce costurile cu serviciul de salubritate prin colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile de ambalaje. Sistemul Pau as you throw este un sistem eficient care promovează colectarea selectivă, ajută la creșterea gradului de reciclare și care încurajează reducerea cantităților de deșeuri depozitate. Rezultatul constă în reduceri semnificative de costuri, mărirea gradului de recuperare al reciclabilelor și reducerea poluării la depozitele de deșeuri. Programele Pay as you throw sunt menite să încurajeze producătorii să dezvolte ambalaje mai eficiente, mai ușor de reciclat și cu un număr sporit de cicluri de viață.