• Acasa
  • Proiecte
image dexcription

GreenPoint - 02 Sep 19

In perioada 5-8 iulie, pe plaja Modern din Constanta a avut loc poate cel mai mare festival de muzica din Europa desfasurat in totalitate pe plaja. Avand in vedere prezenta a zeci de DJ-i si formatii, a peste 250.000 de participanti, o organizare ireprosabila, nu putea lipsi latura ecologica e evenimentului.

Avandu-i alaturi de noi ca parteneri pe Coca-Cola HBC Romania, am pornit la drum cu entuziasm si elanul oferit de proiectele reusite din trecut si am hotarat sa ne aliniem la start cu mai multe tipuri de infrastructura de colectare selectiva, inovative, cu rol de educare a populatiei venite la festival.

  1. Ecoinsula” reprezinta un sistem de colectare selectiva care poate colecta deseurile pe 5 fractii, fiind prevazuta cu 5 fante separate care se deschid automat, senzori de apropiere, sistem de spalare propriu, sistem de inchidere si securizare. Cu o forma si un design atragator, a reprezentat atractia festivalului, reprezentand un element de noutate in peisajul autohton al colectarii selective.
  2. Cele 6 puncte de colectare selectiva dedicate plasticului si PET-ului au reprezentat o alta atractie la festival. Colantate in ton cu evenimentul, acestea au fost plasate strategic in interiorul festivalului, pentru a atrage cat mai mult deseu colectat selectiv, curat, numai bun de reciclat.

Prin aceste modalitati noi de colectare selectiva a deseurilor a fost pus accentul pe educarea la fata locului a publicului, care a imbratisat cu entuziasm si curiozitate demersul.

Suntem convinsi ca vor da roade aceste eforturi, iar proiectele de acest gen se vor multiplica in urmatorii ani.

Mai multe detalii:

GreenPoint Management facebook: https://web.facebook.com/GreenPointOTR/

Platforma Dupa noi: https://web.facebook.com/DupaNoi/

Despre autor