• Acasa
  • Proiecte
image dexcription

GreenPoint - 02 Sep 19

În perioada 2-5 august, în parcul Simion Barnuțiu din Cluj-Napoca a avut loc unul din cele mai mari festivaluri de muzică din Europa, Untold 2018. Având în vedere prezența a zeci de DJ-i și formații, a peste 500.000 de participanți, nu putea lipsi latura ecologică a evenimentului. Avându-i alături de noi ca parteneri pe Coca-Cola HBC România, am pornit la drum cu entuziasm și elanul oferit de proiectele reușite în trecut si  am hotărât sa ne aliniem la start cu mai multe tipuri de infrastructură de colectare selectivă, inovațive, cu rol de educare a populației venite la festival.

  1. Ecoinsula” reprezintă un sistem de colectare selectivă care poate colecta deșeurile pe 5 fracții, fiind prevazută cu 5 fante separate care se deschid automat, senzori de apropiere, sistem de spălare propriu, sistem de închidere și securizare. Cu o formă si un design atrăgător, a reprezentat atracția festivalului, reprezentând un element de noutate în peisajul autohton al colectării selective.
  2. Cele 10 puncte de colectare selectivă dedicate plasticului și PET-ului au reprezentat o altă atracție la festival. Colantate în ton cu evenimentul, acestea au fost plasate strategic în interiorul festivalului, pentru a atrage cât mai mult deșeu colectat selectiv, curat, numai bun de reciclat.

Prin aceste modalități noi de colectare selectivă a deșeurilor a fost pus accentul pe educarea la fața locului a publicului, care a îmbrațișat cu entuziasm și curiozitate demersul.

Suntem convinși ca aceste eforturi vor da roade, iar proiectele de acest gen se vor multiplica în următorii ani.

Mai multe detalii:

GreenPoint Management facebook: https://web.facebook.com/GreenPointOTR/

Platforma Dupa noi: https://web.facebook.com/DupaNoi/

Despre autor