• Acasa
  • Proiecte
image dexcription

GreenPoint - 02 Sep 19

Proiectul Let’s Get Green a reprezentat un real succes la nivel national, prin complexitatea, acoperirea si diversitatea de activitati „green” la care elevii, profesorii si parintii au luat parte.

Ca o incununare a muncii depuse, avem si o lista a premiantilor pe fiecare categorie in functie de criterii riguros stabilite in regulamentul de organizare al campaniei.

Scoala gimnaziala Doba din Satu-Mare este marele castigator avand cel mai bun scor de 310 puncte in competitia de educatie ecologica "Let`s Get Green!" si a reusit sa stranga 13.487kg de deseuri de ambalaje. Pe langa parintii si  elevii, s-a mobilizat inclusiv primarul orasului pentru acest rezultat    fantastic.

Mai multe detalii:http://blog.letsdoitromania.ro/satu-mare/in-comuna-noastra-se-vorbeste/

Liceul Pedagogic ”Nicolae Iorga” din Botosani este castigatorul locului II, cu un scor de 284 puncte, in competitia ecologica "Lets Get Green!" si a reusit sa stranga 16.931kg de deseuri de ambalaje.

In sesiuni de lucru, in urma discutiilor privind problema deseurilor care a luat proportii ingrijoratoare, au fost mobilizate peste 100 de cadre didactice. Invatatorii, educatorii si profesorii au reusit sa sensibilizeze si sa mobilizeze peste 1450 de elevi si peste 1200 de parinti prin prezentari, discutii, dialoguri interactive, jocuri de rol, lucru pe grupe,  la orele de dirigentie si la sedintele cu parintii; fiecare a constientizat ca mediul inconjurator apare ca o realitate care include nu numai mediul natural, dar si activitatea si creatiile omului, cu o dubla pozitie: de “component” al mediului si de “consumator”, de beneficiar al mediului.

Mai multe detalii: http://blog.letsdoitromania.ro/uncategorized/am-constientizat-ca-orice-activitate-umana-este-de-neconceput-in-afara-mediului/

Scoala gimnaziala Stefan cel Mare din Bistrita a castigat Premiul Special   GreenPoint Management a avut un scor de 275 puncte si a reusit sa stranga 17.456kg de deseuri de ambalaje.

In schimbul cantitatiilor de deseuri de ambalaje adunate Greenpoint Management ofera premiul special care consta in renovarea si modernizarea scoli gimnaziale Stefan cel Mare din Bistrita.

Greenpoint Management doreste sa transforme acest proiect pilot intro practica  de colectare selectiva a deseurilor, bazata pe constientizarea importantiei, educatiei ecolocice.

„Am ales sa ne implicam datorita premiilor care, din punct de vedere motivational, au fost foarte atractive. Pe de alta parte, ni s-au parut relevante si din punct de vedere educational activitatile propuse – activitati care promoveaza educatia ecologica, un tip de educatie prioritar pentru institutia noastra. De asemenea, am ales acest proiect pentru un mult dorit team-building, pentru a suda mai bine relatia dintre profesori-elevi-comunitate. Acest proiect nu este un proiect cu premiu, nu asa l-am vizualizat, ci este un proiect de constientizare, asumare si responsabilizare pe latura colectarii selective.” Director Scoala gimnaziala Stefan cel Mare din Bistrita                                                                                                                                                              

Mai multe detalii: http://blog.letsdoitromania.ro/uncategorized/am-observat-o-diferenta-semnificativa-la-parintii-implicati-care-au-inteles-ca-ne-transformam-in-oameni-care-protejeaza-mediul/

Despre autor