• Acasa
  • Despre noi

GreenPoint Management S.A. este o organizatie care implementeaza obligatiile privind raspunderea extinsa a producatorului in domeniul gestionarii ambalajelor si deseurilor de ambalaje, autorizata de Ministerul Mediului sa isi desfasoare activitatea la nivel national.

Descarca licenta de operare Viza anuala 2023 Brosura prezentare GreenPoint

Viziune, Misiune, Valori

Valorile, principiile si standardele de conduita sunt caracteristicile asumate care ne diferentiaza si in acelasi timp ne ghideaza activitatea in industria deseurilor de ambalaje.

image description

Viziune

GreenPoint isi propune sa fie un reper national de expertiza si responsabilitate in industria deseurilor de ambalaje pentru toti partenerii sai.

Misiune

Existam in business pentru a schimba paradigma in domeniul gestionarii deseurilor de ambalaje prin transparenta si cunoastere.

Valori

image description

Leadership prin cunoastere

image description

Acceptarea provocarii

image description

Responsabilitate (in asumare) si transparenta (in implementare)

Credem in puterea noastra de a schimba paradigma in domeniul gestionarii deseurilor de ambalaje.
Avem pasiune pentru lucrul bine facut si ne place sa luam provocarile in toata greutatea lor. Ne motiveaza obiectivele de reciclare a deseurilor de ambalaje asumate de Romania la nivel european si avem determinarea sa asiguram atingerea lor.
Puterea de a scoate resursa din deseu este ceea ce defineste efortul nostru zilnic. In industria in care activam, deseul nu este un capat de drum, ci inceputul urmatorului ciclu de viata.

Raport de sustenabilitate 2022

Dragi parteneri,

Lansarea celui de-al 5-lea raport de sustenabilitate atesta înca o data angajamentul de protejare a mediului înconjurator, constanta actiunilor de sustenabilitate si a campaniilor de educare si constientizare pe care Green Point le desfasoara an de an înca de la înfiintare împreuna cu partenerii sai.

Consideram ca raportarea ESG, pe care Green Point o realizeaza voluntar, este si un standard de excelenta, iar dupa 5 ani de realizare o consideram parte din ADN-ul companiei, alaturi de inovatia constanta, digitalizare si know-how-ul echipei

Adela Lazar, Presedinte Green Point Management

Actionari

Prezenta Nationala

Certificari



Compania noastra se bucura de increderea acordata de Lloyd Register Quality Assurance (LRQA), unul dintre cei mai importanti furnizori globali de servicii independente de evaluare, recunoscut de peste 50 de organisme de acreditare. Am implementat sistemul de management integrat conform standardelor internationale ISO 9001, ISO 14001 si ISO 45001.

Premii

Afilieri

GreenPoint Management se implica in numeroase tipuri de proiecte cu rol de constientizare, educare si responsabilizare a populatiei privind colectarea selective a deseurilor reflectand principiile sociale si de mediu adoptate. In continuare prezentam organizatiile cu care impartasim valori commune si in cadrul carora avem calitatea de membri:

Comitetul National ICC Romania (International Chamber of Commerce)

Asa cum sustinem valorile adoptate, ne dorim permanent sa oferim cele mai bune servicii in domeniul in care ne desfasuram activitatea. De asemenea, dorim sa fim informati cu privire la moduri eficiente de atragere a fondurilor europene si a altor surse de finantare si sa fim la curent cu schi barile din comunitatile de afaceri din plan local si international. Consideram ca apartenenta la ICC ne ajuta sa raspundem cerintelor partilor interesate, precum membri, clienti, mediul de afaceri si autoritati.
https://ccir.ro/organizatii-internationale/international-chamber-of-commerce/

Organizatia Patronala si Profesionala Remat (OPP Remat)

Cu aproape 30 de ani de la infiintare, OPP REMAT reuneste si reprezinta operatori economici din domeniul colectarii, valorificarii si reciclarii deseurilor din Romania. Ca partener al autoritatilor competente si afiliata la Biroul International al Reciclarii (BIR) - Bruxelles, OPP Remat contribuie la elaborarea legislatiei specifice. Deoarece membrii OPP REMAT gestioneaza toate tipurile de deseuri si realizeaza obiective de colectare, valorificare si reciclare, apartenenta noastra la aceasta organizatie reprezinta o oportunitate valoroasa de a incheia parteneriate solide cu viitori prestatori de servicii pentru indeplinirea obiectivelor producatorilor de reciclare/valorificare a deseurilor de ambalaje.
www.oppremat.ro/prezentare/

Asociatia Romana pentru Managementul Deseurilor (A.R.M.D.)

A.R.M.D. este o platforma de comunicare pentru toti specialistii care activeaza in domeniul waste management in Romania: colectare, tratare mecono-biologica, reciclare, incinerare si depozitare deseuri, dar si pentru autoritatile publice din domeniu.
Ne-am alaturat A.R.M.D. cu scopul de a sustine dezvoltarea unei industrii performante a deseurilor in Romania, atat din punct de vedere economic, cat si in ceea ce priveste protectia mediului si conservarea resurselor naturale.
http://armd.ro/

Cultura organizationala in cadrul GreenPoint Management

Businessul nostru este cladit de catre echipe de specialisti cu lideri vizionari care traseaza viziunea, misiunea si valorile companiei. Practicile responsabile de business reprezinta baza de crestere organica a GreenPoint Management. Ele exprima cultura noastra organizationala – de la respectarea riguroasa a masurilor de sanatate si securitate in munca pâna la un angajament neechivoc fata de drepturile omului. Include, de asemenea, recrutarea si managementul fortei de munca dintr-o perspectiva care recunoaste incluziunea si diversitatea ca punct forte.

Am promovat intotdeauna o cultura dinamica a companiei care sustine si mentine angajatii activi. Este cheia succesului pentru noi si reprezinta un avantaj competitiv pe piata. Si anul 2021 a fost unul cu zero sanctiuni. Nu au existat sanctiuni de la autoritati pe tema: incidente de natura diversitatii angajatilor. Nu a existat nici un fel de sanctiune sau notificare de la autoritati in domeniul socio-profesional sau in cel al serviciilor prestate catre clientii nostri.
“Alaturi de 41 de colegi motivati intrinsec si pasionati, am reusit si in anul 2021 sa facem pasi importanti in directia schimbarii mentalitatii populatiei cu privire la deseuri si sa cream un nucleu al evolutiei in domeniul in care activam. Echipa este motorul acestei organizatii si impreuna ne-am asumat prin expertiza, transparenta totala, integritate, responsabilitate si constiinta lucrurilor bine facute sa aducem valoare adaugata business-ului si sa facem cu adevarat pasi importanti catre tranzitia spre economia circulara.” a declarat Adela Lazar, presedintele GreenPoint Management Suntem adeptii bunelor practici pe tema diversitatii si egalitatii de sanse. Raportul de salarizare la nivel specialist debutant este 1, total nediscriminator. Crestem si incurajam generatii de specialisti de mediu, de specialisti in legislatie specifica domeniului deseurilor de ambalaje, iar in domeniul trasabilitatii aducem inovatii. Am avut acces astfel la sesiuni de training-uri pe teme relevante. Toti angajatii au avut acces la cursuri privind prevenirea si combaterea coruptiei.

Boardul de directori al companiei la nivelul anul 2021 cuprinde doua femei, in calitate de Presedinte si CEO si doi barbati in calitate de Managing partner si Director general adjunct. Prin puterea exemplului ne setam si obiectivele referitoare la elemente diferentiatoare ca angajator cu reputatie ireprosabila: dezvoltare profesionala continua a angajatilor, diversitatea rolurilor oferite angajatilor (job rotation), tinem cont de legatura demonstrata deja intre starea de fericire si misiunea perceput de fiecare individ, avem sisteme de bonusare care motiveaza angajatii la nivel profesional si personal fiind creat un mediu de lucru participativ. Un exemplu care sa sustina puterea exemplului si asumarea de obiective clare este cel prin care compania a delegat la nivel de Director general responsabilitatea privind politica de schimbari climatice pentru a asigura calitatea actiunilor companiei.

Incurajam activ cultura voluntariatului in organizatie. Angajatii nostri implementeaza campanii de educare si constientizare, dar in acelasi timp se implica ca voluntari in initiativele companiei. 8 angajati au prestat 18 ore de munca de voluntariat in 2021. Este vorba despre campanii si proiecte in care sunt consultate si implicate comunitatile locale beneficiare, fie ca vorbim de colectarea deseurilor din natura, impaduriri sau activitati de training cu anumite componente practice.